Uutislistaukseen

Kirkon uusi Tilaa virkatodistus verkossa -asiointipalvelu on avattu

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on avannut verkossa asiointipalvelun, jossa asiakas voi tietoturvallisesti tilata virkatodistuksen itsestään (ns. elää-todistus) tai sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta. Palvelua voi käyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palvelu on osoitteissa tilaavirkatodistus.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessäbestallambetsbevis.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja beställämbetsbevis.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Virkatodistuksia tarvitaan hyvin monenlaisiin tarkoituksiin esimerkiksi adoptio-, apuraha-, eläke-, perinnönjako- ja perunkirjoitusasioiden hoitamiseen. Virkatodistuksia tilataan kirkosta vuosittain noin 60 000. Virkatodistusten toimittaminen on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lakisääteinen viranomaistehtävä.

Palvelun käyttö edellyttää vähintään 18 vuoden ikää ja kotikuntaa Suomessa. Lisäksi käyttäjällä tulee olla pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Palveluun tunnistaudutaan suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Myöhemmin myös organisaatiot – esimerkiksi pankit ja lakiasiaintoimistot – voivat tilata asiakkaidensa puolesta todistuksia palvelun kautta. Virkatodistuksen voi edelleen tilata Kuortaneen seurakunnan jäsenestä (nykyisestä tai entisestä) ottamalla yhteyden Lapuan hiippakunnan keskurekisteriin jonka tarkemmat yhteystiedot löydät TÄÄLTÄ.

Osoitteesta Tilaa virkatodistus - evl.fi löydät tarkempaa tietoa siitä mitä tietoja tarvitset virkatodistuksen tilaamiseen.

15.2.2021 10.46