valkoisia kukkia vihreällä taustalla

Diakoniatyön ryhmät

Päiväpiirit kokoontuvat kahdeksalla kylällä tammi-toukokuun ja elo-marraskuun välisenä aikana. Kirkonkylän, Leppälän, Lentilän, Salmen ja Ruonan piirit kerran kuukaudessa. Heikkilän, Mäyryn ja Länsirannan piirit harvemmin. Piirit kokoontuvat kouluilla, hirvikämpällä ja maamiesseurantalolla. Yhteisten tilojen puuttuessa kokoonnutaan kodeissa. Eri kylien päiväpiirien kokoontumisajat löytyvät kirkollisista.

Päiväpiiritoiminta on oman kylän kohtaamispaikka jossa kahvin ja seurustelun lisäksi keskustellaan ajankohtaisista asioista, lauletaan ja hiljennytään Sanan äärellä.

Keskiviikkokeitto on joka keskiviikko kevätkaudella tammikuusta huhtikuuhun ja syyskaudella syyskuusta marraskuulle eläkeläisille ja työttömille suunnattu ruokailu seurakuntatalolla. Ruokailun hinta on eläkeläisiltä ja työttömiltä 4€, muilta 6€, alle 5-vuotiaat lapset ilman. Syksyn ensimmäinen ruokailu on ke 5.9. Tarkemmat tiedot kirkollisissa.

Retket ja juhlat: Seurakunnan vanhemmalle väelle järjestetään vuosittain retki, joka toteutuu yleensä elokuussa. Kesäkirkkoon kesäkuussa kutsutaan pienkotien ja vanhainkodin asukkaita.

Alueellista ryhmätoimintaa järjestetään kuuroille, näkövammaisille, kehitysvammaisille, päihdeongelmasta ja mielenterveysongelmasta kärsiville, työttömille ja vapaaehtoistoiminnassa oleville.

Alueellinen ryhmätoiminta toteutuu yhteisenä kirkkopyhänä, leiripäivänä tai retkenä.

Diakonian käsityöpiiri kokoontuu keskiviikkoisin (tauko kesäisin) Majantallilla. Piirin tuotteita myydään diakonian hyväksi ja viedään seurakunnan syntymäpäivämuistamisiksi sekä syöpälapsille Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Nuorten diakoniaryhmä kooontuu maanantaisin koulujen työaikoina. Toimintaa ohjaa nuorisotyöntekijä yhdessä diakonissan kanssa. Tutustutaan diakonian eri työmuotoihin ja toteutetaan käytännössä diakoniaa.

Kaikesta ryhmätoiminnasta ilmoitetaan Viiskunta -lehden kirkollisissa uutisissa.