Virkatodistus- ja sukututkimustilaukset ovat siirtyneet 1.6.2020 lähtien Aluekeskusrekisterin hoidettaviksi. Eli emme enää toimita niitä seurakunnasta suoraan.

Aluekeskusrekisterin Seinäjoen toimipiste hoitaa:

Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisterin Seinäjoen toimipiste toimii Kuortaneen seurakunnan kumppanina. Aluekeskusrekisteri hoitaa1.6.2020 alkaen osan aiemmin kirkkoherranvirastolle kuuluneista tehtävistä, kuten kirkollisten toimitusten rekisteröinnit sekä ylläpitää kirkon jäsenrekisteriä. Aluerekisterikeskuksesta saa mm. virkatodistukset, sukuselvitykset ja -tutkimukset sekä avioliiton esteiden tutkinnan. Verkossa on mahdollista hoitaa myös avioliiton esteiden tutkinnan Esteiden tutkinta sivulla  sekä liittyä kirkon jäseneksi Liity kirkkoon -sivustolla.

Virkatodistus tarvitaan esim. perunkirjoitusta varten tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Passia ja ajokorttia varten ei enää nykyisin tarvita virkatodistusta.

Hinnasto

YHTEYDENOTOT:

Virkatodistustilaukset: luovutus.akrlapua@evl.fi, p. 041 730 2591.

Muut asiat: aluekeskusrekisteri.akrlapua@evl.fi, p. 041 730 2588.

Virkatodistuksen voit tilata myös sähköisesti tällä lomakkeella. Huom! Lomakkeella ei voi tilata sukututkimusta!