Seurakunnan linjauksia koronatilanteessa

Päivitetty 27.11.2020

Koronanyrkki on todennut, että Etelä-Pohjanmaa on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen. Yli 50 osallistujan yleisötilaisuudet kielletään, mikäli turvallisuutta ei voi varmistaa. Turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käytöstä tulee huolehtia. Yksityistilaisuuksissa osallistujarajasuositus on 20 henkilöä. Eri tilaisuuksissa suositellaan kasvomaskien käyttöä.

Seurakunnan yleisötilaisuuksissa noudatetaan suosituksia. Turvallisuuden varmistamiseksi osallistujamäärää rajataan tilojen koon mukaan. Seurakunnanan tilaisuuksissa toivotaan käytettävän kasvomaskeja ja noudatetaan turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Seurakuntalaisten toivotaan käyttävän omia maskeja.

Tilaisuuksiin ei tule osallistua jos on pienintäkään sairastumiseen viittaavaa oiretta.

Kirkollisen toimituksen (siunaus, vihkiminen, kaste) jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä.

Seurakunta tarjoaa keskusteluapua normaalisti. Pastori Jukka Anttila 0405172931, diakonissa Sari Kaidesoja 0405173475 .