Hyppää sisältöön

Ajankohtaista juuri nyt:

Valtioneuvosto on tehnyt periaatepäätöksen 6.5. ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat luoneet linjauksia 19.5., jotka vaikuttavat seurakuntatoimintaan 1.6.2020 alkaen.

Jumalanpalveluksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkilöä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi (enint. 150 henkilöä) Riskiryhmiin kuuluvien suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja ja käyttävän omaa harkintaansa. Koronaan sopivia mm. hengitystieinfektion oireita potevan, ei pidä osallistua seurakunnallisiin tilaisuuksiin.

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin (kaste, hautajaiset ja avioliittoon vihkiminen) voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Turvallisuusperiaatteet huomioiden seurakuntatalolle voi kuitenkin kokoontua enimmillään 50 henkilöä ja siunauskappeliin 30 henkilöä. Suosittelemme edelleen haudalla siunaamista.

Turvallisuusnäkökulmien kannalta kastetilaisuuden järjestäminen on suositeltavaa kirkossa tai seurakuntatalossa/-kodissa, minkä jälkeen pidettävän juhlan toteutus voi olla esim. kodissa. Toimituksesta vastaavan papin kanssa voi sopia asiasta tarkemmin. Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia.

Seurakunta tarjoaa keskusteluapua normaalisti. Pastori Jukka Anttila 0405172934 .

Kirkkoherranviraston kanslia suljettu 6.7.-31.7.