Siunauskappeli ja hautausmaa

Kuva

Kirkkotie 23, 63100 Kuortane

Siunauskappelina toimii entinen valtion viljamakasiini. Se valmistui käyttöönsä 1864 eli ts. parisen vuotta ennen suuria nälkävuosia. Muutostöihin ryhdyttiin vuonna 1952. 

Urut siunauskappeliin saatiin suurimmaksi osaksi lahjoitusvaroin kauppaneuvosveljeksiltä Svante ja Heikki Kurikalta urkutehdas Heinrichsin valmistamina. 

Ruumiskellariin asennettiin kylmäkoneet vuonna 1979. Siunauskappelissa toteutettiin iso muutostyö vuonna 1986 rakennusmestari Juho Yli-Lahden suunnittelmien pohjalta. Alttarivaate "Elämänkirjo" on opettaja Eila Mäenpään suunnittelema ja toteuttama. 

Kuortaneen kirkon ympärillä on viehättävä hautausmaapuisto. Sen ympärillä olevaa kiviaitaa on useasti siirretty ulommaksi.

Puiset muistomerkit, jotka ovat osoitus kansan käsityön taidonnäytteistä, ovat kadonneet kirkkomaalta. Osa niistä on nähtävissä talomuseossa.

 

Hautausmaan ja hautauksiin liittyvät yhteydenotot:

Hautausmaan ja hautauksiin liittyvissä asioissa yhteydenotot Kuortaneen seurakunnan suntio Arja Katajisto puh. 040 519 4113 tai arja.katajisto@evl.fi.

 

Muistomerkkien oikaisupalvelut:

Seurakunta tekee muistomerkkien oikaisua hautausmaksuhinnaston mukaisesti. Oikaisupalveluiden osalta olethan yhteydessä Kuortaneen seurakunnan suntio Arja Katajistoon puh. 040 519 4113 tai arja.katajisto@evl.fi.

 

Hautojen hoitopalvelut:

Kuortaneen seurakunnan hautainhoito on siirretty ostopalvelutoiminnaksi. Halutessasi voit tehdä haudan hoidosta sopimuksen suoraan yrittäjän kanssa. 


Puutarhateknikko Heljä-Hilkka Reinikka
puh. 0400 849622
reinikka@nic.fi

Hautainhoitohinnaston saa häneltä.

Sijainti kartalla