seurakunnan päiväkerhossa puuhastelua, lapsia pöydän ääressä ja ohjaaja

Päiväkerho

Päiväkerhoihin haku ensi kaudelle 2024/2025 on käynnissä. Tervetuloa vuosina 2019 ja 2020 syntyneet lapset. Kutsut on lähetetty kotiin postitse. Hae mukaan kerhoon 5.5.2024 mennessä seurakunnan kotisivujen linkin kautta. Tässä polku linkkiin: Tule mukaan, lapsille ja lapsiperheille, päiväkerhot, ilmoittautuminen päiväkerhoon.

Voit tiedustella vapaita kerhopaikkoja toimintakauden aikana. Päiväkerhot kokoontuvat säännöllisesti kerran viikossa elo-syyskuun vaihteesta toukokuun loppuun asti. Tiedustelut p. 040 5191 633 tai eveliina.lamminpaa@evl.fi

 

KERHOKULJETUSILMOITTAUTUMINEN 

Päiväkerhoryhmät muodostuvat sen mukaan mistä kerholaiset tulevat. Kerhoon on mahdollista tulla kerhokuljetuksella myös hoitopaikoista. Kuljetusten hinnat ovat tällä hetkellä 5-10€/kerhopäivä.  Päiväkerhosta peritään pieni tarvikemaksu sekä syys- että kevätkaudella. Maksu on 10 € lapsesta / kausi. 

HUOM! Kerhojen kellonajat ovat lukujärjestysotsikon alla ja kyyditysyrittäjän tiedot kerhokyyditys ja turvallisuusasioita otsikon alla.

Asiaa päiväkerhosta

Lapsesi voi aloittaa seurakunnan päiväkerhossa sen vuoden syksynä, jolloin hän täyttää 4- vuotta. 

Päiväkerhotyö on 4-5-vuotiaille annettavaa kasteopetusta, hengellistä kasvatustyötä, kristillisten ja eettisten arvojen välittämistä, sosiaalisten taitojen kehittämistä ryhmätoiminnassa, kasvatuskumppanuutta yhteistyössä vanhempien, opettajien, kunnan päivähoidon ym. sidosryhmien kesken. Kerhoon osallistuakseen lapsen tulee pystyä osallistumaan ohjattuun toimintaan ryhmässä. 

Päiväkerho tukee lasta antamalle hänelle hiljentymisen ja hartauden kokemuksia sekä tietoisuuden siitä, että saa olla JUMALAN LAPSI, kastekäskyn mukaisesti.

Päiväkerhossa eletään läpi elämän iloja ja suruja sekä ohjataan lasta tuntemaan Jumala Luojana ja rakastavana Isänä. Opitaan tuntemaan Jeesus lasten ystävänä, ihmisten auttaja ja Vapahtaja. Tutustutaan kirkkovuoden juhliin ja opetellaan hengellisiä lauluja. Lapsiryhmässä vuorovaikutustaidot pääsevät harjaantumaan ja kädentaidot karttumaan. Lapselle opetetaan mikä on hyvää, oikeaa ja rehellistä.

Päiväkerhon ohjelma sisältää:

Alkuhetken johon kuuluu paikallaolijoiden tarkistus, päivämäärä yms. sekä varsinainen hartaushetki lapsentasoisesti. Hartauden jälkeen on yhteistä leikkiliikuntaa, sitten askarrellaan, syödään eväitä, leikitään vapaata leikkiä ja loppuhetkessä luetaan satu ja lauletaan loppulaulu.  

Tervetuloa päiväkerhoon

Toivomme, että te vanhemmat olette kiinnostuneita lapsenne kerhosta, otatte yhteyttä kerhoon ja kyselette ohjaajilta aktiivisesti miten lapsellanne menee.

Päiväkerhossa syödään VÄLIPALA, joten sitä varten tilavaan KERHOREPPUUN pakataan: voileipiä, hedelmiä, muovipulloon mehua, muovimuki, ruokaliina, sisätossut ja mahdollisia vaihtovaatteita sekä tyhjä muovipussi, johon voi laittaa kerhoaskarteluja, elleivät ne sovi reppuun. Karkit ja limsa eivät kuulu kerhoeväisiin.

Kerhovaatteet ovat arkivaatteita, joissa on kiva liikkua ja askarrella. Aina on hyvä olla säänmukainen vaatetus jos satummekin menemään ulos. Reppuun, tossuihin, saappaisiin ja ulkovaatteisiin on tosi TÄRKEÄÄ kirjoittaa lapsen nimi.

Kerhossa pidettävistä OMA LELU päivistä ilmoitetaan erikseen.

Toivomme, että lapset tuodaan kerhoon aikaisintaan 5 minuuttia ennen kerhon alkua ja haetaan ilmoitettuna päättymisajankohtana. Lastenohjaajat tarvitsevat aikaa seuraavan kerhon valmisteluun, kerhotilan tuulettamiseen ja ruokailuunsa.

Jos lapsesi sairastuu, eikä pääse kerhoon ILMOITA siitä aina ohjaajille ja on tärkeää myös ilmoittaa se, jos lapsen kerhossa käynti keskeytyy tai loppuu kokonaan.

Lapsityön johtokunta on päättänyt päiväkerhon tarvikemaksusta. Tällä hetkellä se on 10 € / kerholainen (sisaralennus 5 €). Maksu peritään syksyn ja kevään ensimmäisissä kuljetuslaskuissa. Jos lapsi ei ole kerhokuljetuksessa suoritetaan maksu käteisellä lastenohjaajille. 


Kaikissa kerhoon ja lapseenne liittyvissä asioissa ota yhteyttä vs. vastaavaan lastenohjaajaan, Eveliina Lamminpää, puh. 040 519 1633 Sähköpostiosoite: eveliina.lamminpaa@evl.fi tai lastenohjaajiin päiväkerhotilassa kerhoaikoina p. 040 519 4178

TOIVOTAMME LAPSENNE LÄMPIMÄSTI TERVETULLEEKSI KERHOON! 
Eveliina Lamminpää ja Kaija Yli-Kaatiala