seurakunnan päiväkerhossa puuhastelua, lapsia pöydän ääressä ja ohjaaja

Syysloma on viikko 42.

Päiväkerhoon osallistutaan vain terveenä. Jos jollakin perheestä on flunssan oireita emme suosittele tuomaan lasta kerhoon ennen kuin varmasti tiedetään että kyse ei ole koronaviruksesta. Tarkempia ohjeita koskien lasten korona-virusta löydät TÄÄLTÄ.

Päiväkerhoryhmät muodostuvat sen mukaan mistä päin kerholaiset tulevat. Kerhoon on mahdollista tulla kerhokuljetuksella myös hoitopaikoista. Kuljetusten hinnat ovat tällä hetkellä 7-10€/kerhopäivä.  Päiväkerhosta peritään pieni tarvikemaksu sekä syys- että kevätkaudella. Tällä hetkellä maksu on 10€ lapsesta tai yksi kerhokerta viikossa ja 15€ kahdesta lapsesta tai kahdesta kerhokerrasta viikon aikana.

Kaudella 2021-2022 torstai-aamuisin 2. kerhokerta. Siihen voivat tulla ne 2016-2018 syntyneet lapset jotka voidaan itse kuljettaa eli tähän kerhoon ei kuljetuksia järjestetä.  2018 syntyneiden osalta osallistumisedellytyksenä on se että lapsi pärjää 2 tuntia ilman vanhemman läsnäoloa ja on vaipoista vapaa. Ilmoittautumislomakke 2016-2017 syntyneille(jos on jo päiväkerhoon ilmoittautunut). Ilmoittautumislomake 2018 syntyneille ja normaalikerhoon ilmoittautumattomille .

Ryhmään mahtuu vielä pari lasta ja mukaan voi tulla myös kesken kauden.

Ilmoittutumislomakkeet pystyy täyttämään myös puhelimella, jos siihen on asennettu joku pdf-lomakkeita tukeva ohjelma. Jos täyttäminen ei mitenkään onnistu ota yhteyttä: Vastaava lastenohjaaja Virve Männikkö puh. 040 519 1633.

Tieto kerhoryhmästä ja kerhopäivästä tulee kirjeenä kotiin viimeistään elokuussa. Ryhmäjaossa otetaan huomioon kuljetukset ja hoitopaikat.

KERHOKULJETUSILMOITTAUTUMISEEN PÄÄSET TÄSTÄ

HUOM! Kerhojen kellonajat ovat lukujärjestysotsikon alla ja kyyditysyrittäjän tiedot kerhokyyditys ja turvallisuusasioita otsakkeen alla

Lapsesi voi hän aloittaa seurakunnan päiväkerhossa sen vuoden syksyllä jolloin hän täyttää 4 vuotta.  Ota yhteyttä lapsityön vastaavaan lastenohjaajaan puh. 040 519 1633 tai virve.mannikko@evl.fi jos tarvitset tarkempia tietoja.

Asiaa päiväkerhosta

Päiväkerhotyö on 4-5-vuotiaille annettavaa kasteopetusta, hengellistä kasvatustyötä, kristillisten ja eettisten arvojen välittämistä, sosiaalisten taitojen kehittämistä ryhmätoiminnassa, kasvatuskumppanuutta yhteistyössä vanhempien, opettajien, kunnan päivähoidon ym. sidosryhmien kesken. Kerhoon osallistuakseen lapsen tulee pystyä osallistumaan ohjattuun toimintaan yhtenä ryhmän jäsenenä.

Päiväkerho tukee lasta antamalle hänelle hiljentymisen ja hartauden kokemuksia sekä tietoisuuden siitä, että saa olla JUMALAN LAPSI, kastekäskyn mukaisesti.

Päiväkerhossa eletään läpi elämän iloja ja suruja sekä ohjataan lasta tuntemaan Jumala Luojana ja rakastavana Isänä. Opitaan tuntemaan Jeesus lasten ystävänä, ihmisten auttaja ja Vapahtaja. Tutustutaan kirkkovuoden juhliin ja opetellaan hengellisiä lauluja. Lapsiryhmässä vuorovaikutustaidot pääsevät harjaantumaan ja kädentaidot karttumaan. Lapselle opetetaan mikä on hyvää, oikeaa ja rehellistä.

Päiväkerhon ohjelma sisältää:

Alkuhetken johon kuuluu paikallaolijoiden tarkistus, päivämäärä yms. sekä varsinainen hartaushetki lapsentasoisesti. Hartauden jälkeen on yhteistä leikkiä, sitten askarrellaan, syödään eväitä, leikitään vapaata leikkiä ja lopuksi satu ja ehkä jotain muutakin.

Tervetuloa päiväkerhoon

Toivomme, että te vanhemmat olette kiinnostuneita lapsenne kerhosta, otatte yhteyttä kerhoon ja kyselette ohjaajilta aktiivisesti miten lapsellanne menee.

Päiväkerhossa syödään VÄLIPALA, joten sitä varten tilavaan KERHOREPPUUN pakataan: voileipiä, hedelmiä, muovipulloon mehua, muovimuki, ruokaliina, sisätossut ja mahdollisia vaihtovaatteita sekä tyhjä muovipussi, johon voi laittaa kerhoaskarteluja, elleivät ne sovi reppuun. Karkit ja limsa eivät kuulu kerhoeväisiin.

Kerhovaatteet ovat arkivaatteita, joissa on kiva liikkua ja askarrella. Aina on hyvä olla säänmukainen vaatetus jos satummekin menemään ulos. Reppuun, tossuihin, saappaisiin ja ulkovaatteisiin on tosi TÄRKEÄÄ kirjoittaa lapsen nimi.

Kerhossa pidettävistä OMA LELU päivistä ilmoitetaan erikseen.

Toivomme, että lapset tuodaan kerhoon aikaisintaan 5 minuuttia ennen kerhon alkua ja haetaan ilmoitettuna päättymisajankohtana. Lastenohjaajat tarvitsevat aikaa seuraavan kerhon valmisteluun, kerhotilan tuulettamiseen ja ruokailuunsa.

Jos lapsesi sairastuu, eikä pääse kerhoon ILMOITA siitä aina ohjaajille ja on tärkeää myös ilmoittaa se, jos lapsen kerhossa käynti keskeytyy tai loppuu kokonaan.

Lapsityön johtokunta on päättänyt päiväkerhon tarvikemaksusta. Tällä hetkellä se on 10 € / kerholainen (sisaralennus 5 €). Maksu peritään käteisellä.

Kaikissa kerhoon ja lapseenne liittyvissä asioissa ota yhteyttä vastaavaan lastenohjaajaan, Virve Männikkö, puh. 040 519 1633 Sähköpostiosoite: virve.mannikko@evl.fi tai lastenohjaajiin päiväkerhotilassa kerhoaikoina p. 040 5194178

TOIVOTAMME LAPSENNE LÄMPIMÄSTI TERVETULLEEKSI KERHOON!
Virve Männikkö, Eveliina Lamminpää ja Kaija Yli-Kaatila