seurakunnan päiväkerhossa puuhastelua, lapsia pöydän ääressä ja ohjaaja

Päiväkerho

Maanantain, tiistain ja keskiviikon päiväkerhoryhmät kokoontuvat ensimmäisen kerran viikolla 36.

Kuortaneen srk:n lapsityö tarjoaa alkavalla kerhokaudella torstaiaamupäivisin klo 9.30-11.30 päiväkerhohetkeä heille, jotka pystyvät lapsen itse kerhoon kuljettamaan.

Kerhoon ovat tervetulleita vuosina 2015 ja 2016 syntyneet sekä vuonna 2017 syntynyt vaipoista vapaa, 2 tuntia ilman vanhempien läsnäoloa ryhmässä pärjäävä lapsi.

Ryhmässä vielä pari paikkaa vapaana ja kerho alkaa  viikolla 37. Jos olet aivan uusi kerholainen etkä ole vielä ilmoittautunut ns. normaaleihin kerhoihin pääset ilmoittautumaan TÄSTÄ. Jos olet jo keväällä ilmoittaututunut päiväkerhoon käytä ilmoittautumiseen TÄTÄ LINKKIÄ.

Päiväkerhot

Ilmoittautuminen syksyn 2020 päiväkerhoihin on alkanut. Tästä pääset ilmoittautumaan. Päiväkerhoryhmät muodostuvat sen mukaan mistä päin kerholaiset tulevat. Kerhoon on mahdollista tulla kerhokuljetuksella myös hoitopaikoista. Kuljetusten hinnat ovat tällä hetkellä 7-10€/kerhopäivä.  Päiväkerhosta peritään pieni tarvikemaksu sekä syys- että kevätkaudella. Tällä hetkellä maksu on 10€ lapsesta tai yksi kerhokerta viikossa ja 15€ kahdesta lapsesta tai kahdesta kerhokerrasta viikon aikana.

Lomakkeen pystyy täyttämään myös puhelimella, jos siihen on asennettu joku pdf-lomakkeita tukeva ohjelma. Jos täyttäminen ei mitenkään onnistu ota yhteyttä: Vastaava lastenohjaaja Virve Männikkö puh. 040 519 1633.

Tieto kerhoryhmästä ja kerhopäivästä tulee kirjeenä kotiin viimeistään elokuussa. Ryhmäjaossa otetaan huomioon kuljetukset ja hoitopaikat.

KERHOKULJETUSILMOITTAUTUMISEEN PÄÄSET TÄSTÄ

HUOM! Kerhojen kellonajat ovat lukujärjestysotsikon alla ja kyyditysyrittäjän tiedot kerhokyyditys ja turvallisuusasioita otsakkeen alla

Lapsesi voi hän aloittaa seurakunnan päiväkerhossa sen vuoden syksyllä jolloin hän täyttää 4 vuotta eli kaudella 2020/2021 päiväkerhossa ovat 2015 ja 2016 syntyneet lapset,   Ota yhteyttä lapsityön vastaavaan lastenohjaajaan puh. 040 519 1633 tai virve.mannikko@evl.fi jos tarvitset tarkempia tietoja.

Asiaa päiväkerhosta

Päiväkerhotyö on 4-5-vuotiaille annettavaa kasteopetusta, hengellistä kasvatustyötä, kristillisten ja eettisten arvojen välittämistä, sosiaalisten taitojen kehittämistä ryhmätoiminnassa, kasvatuskumppanuutta yhteistyössä vanhempien, opettajien, kunnan päivähoidon ym. sidosryhmien kesken. Kerhoon osallistuakseen lapsen tulee pystyä osallistumaan ohjattuun toimintaan yhtenä ryhmän jäsenenä.

Päiväkerho tukee lasta antamalle hänelle hiljentymisen ja hartauden kokemuksia sekä tietoisuuden siitä, että saa olla JUMALAN LAPSI, kastekäskyn mukaisesti.

Päiväkerhossa eletään läpi elämän iloja ja suruja sekä ohjataan lasta tuntemaan Jumala Luojana ja rakastavana Isänä. Opitaan tuntemaan Jeesus lasten ystävänä, ihmisten auttaja ja Vapahtaja. Tutustutaan kirkkovuoden juhliin ja opetellaan hengellisiä lauluja. Lapsiryhmässä vuorovaikutustaidot pääsevät harjaantumaan ja kädentaidot karttumaan. Lapselle opetetaan mikä on hyvää, oikeaa ja rehellistä.

Päiväkerhon ohjelma sisältää:

Alkuhetken johon kuuluu paikallaolijoiden tarkistus, päivämäärä yms. sekä varsinainen hartaushetki lapsentasoisesti. Hartauden jälkeen on yhteistä leikkiä, sitten askarrellaan, syödään eväitä, leikitään vapaata leikkiä ja lopuksi satu ja ehkä jotain muutakin.

Tervetuloa päiväkerhoon

Toivomme, että te vanhemmat olette kiinnostuneita lapsenne kerhosta, otatte yhteyttä kerhoon ja kyselette ohjaajilta aktiivisesti miten lapsellanne menee.

Päiväkerhossa syödään VÄLIPALA, joten sitä varten tilavaan KERHOREPPUUN pakataan: voileipiä, hedelmiä, muovipulloon mehua, muovimuki, ruokaliina, sisätossut ja mahdollisia vaihtovaatteita sekä tyhjä muovipussi, johon voi laittaa kerhoaskarteluja, elleivät ne sovi reppuun. Karkit ja limsa eivät kuulu kerhoeväisiin.

Kerhovaatteet ovat arkivaatteita, joissa on kiva liikkua ja askarrella. Aina on hyvä olla säänmukainen vaatetus jos satummekin menemään ulos. Reppuun, tossuihin, saappaisiin ja ulkovaatteisiin on tosi TÄRKEÄÄ kirjoittaa lapsen nimi.

Kerhossa pidettävistä OMA LELU päivistä ilmoitetaan erikseen.

Toivomme, että lapset tuodaan kerhoon aikaisintaan 5 minuuttia ennen kerhon alkua ja haetaan ilmoitettuna päättymisajankohtana. Lastenohjaajat tarvitsevat aikaa seuraavan kerhon valmisteluun, kerhotilan tuulettamiseen ja ruokailuunsa.

Jos lapsesi sairastuu, eikä pääse kerhoon ILMOITA siitä aina ohjaajille ja on tärkeää myös ilmoittaa se, jos lapsen kerhossa käynti keskeytyy tai loppuu kokonaan.

Lapsityön johtokunta on päättänyt päiväkerhon tarvikemaksusta. Tällä hetkellä se on 10 € / kerholainen (sisaralennus 5 €). Maksu peritään käteisellä.

Kaikissa kerhoon ja lapseenne liittyvissä asioissa ota yhteyttä vastaavaan lastenohjaajaan, Virve Männikkö, puh. 040 519 1633 Sähköpostiosoite: virve.mannikko@evl.fi tai lastenohjaajiin päiväkerhotilassa kerhoaikoina p. 040 5194178

TOIVOTAMME LAPSENNE LÄMPIMÄSTI TERVETULLEEKSI KERHOON!
Virve Männikkö, Kaija Yli-Kaatila ja Kati Sauna-aho