seurakunnan päiväkerhossa puuhastelua, lapsia pöydän ääressä ja ohjaaja

Päiväkerho

Päiväkerhot

Syksystä 2019 kevääseen 2020 meillä on neljä kerhoryhmää ja ne ovat sekaryhmiä, eli 4- ja 5-vuotiaat ovat samoissa kerhoissa. Kerhot ovat maanantaina ja tiistaina aamupäivällä ja keskiviikkona iltapäivällä sekä luultavasti tiistaina iltapäivällä. Ryhmien muodostumiseen vaikuttaa hoitopaikka ja tai hoitoryhmä, joten tämä tieto on tärkeä muistaa lomaketta täyttäessä täyttää. Jos et ole varma hoitopaikasta voit kirjoittaa minne olet hakenut yms. Myös jos lapsi ei ole hoidossa, se tulee ilmoittaa. Näihin ryhmiin on mahdollista tulla kerhokyydityksellä. Siitä tulee myöhemmin keväällä/kesällä sähköpostiin tiedote/kysely jossa kyyditysasia hintoineen kerrotaan tarkemmin. Päiväkerhosta peritään pieni tarvikemaksu sekä syys- että kevätkaudella. Tällä hetkellä maksu on 10€ lapsesta ja 15€ kahdesta lapsesta.

Tarjoamme myös mahdollisuutta tulla toisen kerran viikon aikana kerhoon niille, joita pystytään itse kerhoon kuljettamaan. Eli toiseen kerhokertaan, joka on torstaina aamupäivällä ja tulee olemaan muskaripainotteinen, ei ole kerhokuljetusta. Tämä kerhokerta toteutuu, jos on tarpeeksi kiinnostuneita ja on myös maksullinen, tällä hetkellä maksu on 5€ lapsesta.

Lomakkeen pystyy täyttämään myös puhelimella, jos siihen on asennettu joku pdf-lomakkeita tukeva ohjelma. Jos täyttäminen ei mitenkään onnistu ota yhteyttä: Vastaava lastenohjaaja Virve Männikkö puh. 040 519 1633.

 

Tieto kerhoryhmästä ja kerhopäivästä tulee kirjeenä kotiin elokuussa. Ryhmäjaossa otetaan huomioon kuljetukset ja hoitopaikat.

 

Ilmoittutumislomake päiväkerhoon: http://www.kuortaneenseurakunta.fi/ilmoittautuminen-paivakerhoon

 

HUOM! Kerhojen kellonajat ovat lukujärjestysotsikon alla ja kyyditysyrittäjän tiedot kerhokyyditys ja turvallisuusasioita otsakkeen alla

Lapsesi voi hän aloittaa seurakunnan päiväkerhossa sen vuoden syksyllä jolloin hän täyttää 4 vuotta eli kaudella 2019/2020 päiväkerhossa ovat 2014 ja 2015 syntyneet lapset,   Ota yhteyttä lapsityön vastaavaan lastenohjaajaan puh. 040 519 1633 tai virve.mannikko@evl.fi jos tarvitset tarkempia tietoja.

Asiaa päiväkerhosta

Päiväkerhotyö on 4-5-vuotiaille annettavaa kasteopetusta, säännöllistä kasvatustyötä, kristillisten ja eettisten arvojen välittämistä, sosiaalisten taitojen kehittämistä ryhmätoiminnassa, kasvatuskumppanuutta yhteistyössä vanhempien, opettajien, kunnan päivähoidon ym. sidosryhmien kesken.

Päiväkerho tukee lasta antamalle hänelle hiljentymisen ja hartauden kokemuksia sekä tietoisuuden siitä, että saa olla JUMALAN LAPSI, kastekäskyn mukaisesti.

Päiväkerhossa eletään läpi elämän iloja ja suruja sekä ohjataan lasta tuntemaan Jumala Luojana ja rakastavana Isänä. Opitaan tuntemaan Jeesus lasten ystävänä, ihmisten auttaja ja Vapahtaja. Tutustutaan kirkkovuoden juhliin ja opetellaan hengellisiä lauluja. Lapsiryhmässä vuorovaikutustaidot pääsevät harjaantumaan ja kädentaidot karttumaan. Lapselle opetetaan mikä on hyvää, oikeaa ja rehellistä.

Päiväkerhon ohjelma sisältää:

Alkuhetken johon kuuluu paikallaolijoiden tarkistus, päivämäärä yms. sekä varsinainen hartaushetki lapsentasoisesti. Hartauden jälkeen on yhteistä leikkiä, sitten askarrellaan, syödään eväitä, leikitään vapaata leikkiä ja lopuksi satu ja ehkä jotain muutakin.

Tervetuloa päiväkerhoon!

Lapsenne on tervetullut seurakunnan kerhoon. Otamme vastaan hänet kaikkine iloineen ja suruineen. Päiväkerho on seurakunnan antamaa kasteopetusta. Tahdomme toimia yhteistyössä kotien kanssa.

Toivomme, että te vanhemmat olette kiinnostuneita lapsenne kerhosta, otatte yhteyttä kerhoon ja kyselette ohjaajilta aktiivisesti miten lapsellanne menee.

Päiväkerhossa syödään VÄLIPALA, joten sitä varten tilavaan KERHOREPPUUN pakataan: voileipiä, hedelmiä, muovipulloon mehua, muovimuki, ruokaliina, sisätossut ja mahdollisia vaihtovaatteita sekä tyhjä muovipussi, johon voi laittaa kerhoaskarteluja, elleivät ne sovi reppuun. Karkit ja limsa eivät kuulu kerhoeväisiin.

Kerhovaatteet ovat arkivaatteita, joissa on kiva liikkua ja askarrella. Aina on hyvä olla säänmukainen vaatetus jos satummekin menemään ulos. Reppuun, tossuihin, saappaisiin ja ulkovaatteisiin on tosi TÄRKEÄÄ kirjoittaa lapsen nimi.

Kerhossa pidettävistä OMA LELU päivistä ilmoitetaan erikseen.

Toivomme, että lapset tuodaan kerhoon aikaisintaan 5 minuuttia ennen kerhon alkua ja haetaan ilmoitettuna päättymisajankohtana. Lastenohjaajat tarvitsevat aikaa seuraavan kerhon valmisteluun, kerhotilan tuulettamiseen ja ruokailuunsa.

Jos lapsesi sairastuu, eikä pääse kerhoon ILMOITA siitä aina ohjaajille ja on tärkeää myös ilmoittaa se, jos lapsen kerhossa käynti keskeytyy tai loppuu kokonaan.

Lapsityön johtokunta on päättänyt päiväkerhon tarvikemaksusta. Tällä hetkellä se on 10 € / kerholainen (sisaralennus 5 €). Maksu peritään käteisellä.


Kaikissa kerhoon ja lapseenne liittyvissä asioissa ota yhteyttä vastaavaan lastenohjaajaan, Virve Männikkö, puh. 040 519 1633 Sähköpostiosoite: virve.mannikko@evl.fi tai lastenohjaajiin päiväkerhotilassa kerhoaikoina p. 040 5194178

TOIVOTAMME LAPSENNE LÄMPIMÄSTI TERVETULLEEKSI KERHOON! 
Virve Männikkö, Kaija Yli-Kaatila ja Kati Sauna-aho

Nooa-flannelotaulu